معاون بهداشت وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با اعلام اينکه تاکنون 29 هزار و 414 نفر مبتلا به ويروس اچ آي وي در کشور شناساييشده اند، گفت: برآورد ما اين است که مبتلايان به اين ويروس بين 80 تا 90 هزار نفر باشند، ولي هنوز شناسايي نشدهاند.
به گزارش
سلام لردگان؛ به نقل از فارس، سياري جمعهشب با شرکت در برنامه نبض شبکه خبر تعداد مبتلايان به بيماري ايدز در دنيا را 36 ميليون و 900 هزار نفر اعلام کرد و افزود: در دنيا 70 تا 80 درصد راه انتقال اين ويروس، انتقال از طريق روابط جنسي است اما در کشور ما اين بيماري بيشتر از طريق استفاده از سرنگهاي آلوده و بهصورت تزريقي منتقل ميشود با اين حال طي چند سال گذشته، راه انتقال به سمت انتقال جنسي تغيير کرده که به رفتار پنهان مردم مربوط است.
معاون بهداشت وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشکي با تأکيد بر اينکه در گذشته ميزان ابتلاي مردان 88 درصد و در زنان 12 درصد بود تصريح کرد: بر اساس آمارهاي پارسال، 37.2 درصد موارد انتقال ويروس اچ آي وي از راه رفتارهاي پرخطر جنسي بوده که نشاندهنده رشد آن است که اين موضوع با استفاده از مواد روانگردان صنعتي و رفتارهاي جنسي حفاظت نشده ارتباط دارد.
سياري با اشاره به ظرفيتهاي ارتباطي مؤثري که در کشور براي آموزش وجود دارد گفت: آموزشو پرورش با در اختيار داشتن 14 ميليون نفر دانشآموز، آموزش عالي با داشتن 4 ميليون و 600 هزار دانشجو و پادگانها با ظرفيت حضور مردان در آن، مهمترين کانالهاي آموزشي کشور محسوب ميشوند که بايد از آنها بهدرستي استفاده کرد و مهارتهاي زندگي را به جوانان آموزش داد.
وي با تأکيد بر اينکه امروز هيچ خانوادهاي نيست که اين خطر تهديدش نکند اظهار داشت: آرايشگاههاي مردانه، باشگاههاي بدنسازي و ماهواره سه مثلث مرگ هستند زيرا در آرايشگاهها و باشگاهها مواد و داروهاي فراواني براي زيبايي و تناسباندام عرضه ميشود که ماهواره نيز آن را تبليغ ميکند درحاليکه اين ماده چيزي نيست جز يک مخدر روانگردان.
معاون بهداشت وزير بهداشت با تأکيد بر ضرورت آموزشهاي لازم براي پيشگيري از اين بيماري گفت: در ازدواجهاي موقت نيز احتمال انتقال ويروس اچ آي وي وجود دارد.
وي اظهار داشت: اين ويروس ممکن است سه ماه قبل به کسي منتقلشده باشد و در آزمايش خون نشان داده نشود و علائم آن سالها بعد بروز کند پس بايد در کليه رفتارهاي جنسي مراقبت کرد.
معاون وزير بهداشت گفت: من در سال 2000 براي سخنراني درباره ايدز به سازمان ملل رفتم و در آنجا تمامي انديشمندان و دانشمندان راه مقابله با اين اپيدمي را در سه موضوع خويشتنداري، پايبندي و وفاداري به خانواده و روابط جنسي ايمن خلاصه ميکردند.
وي گفت: 116 مرکز کاهش آسيب و مشاوره، 282 پايگاه و 77 مرکز گذري وزارت بهداشت و 125 مرکز گذري بهزيستي همگي براي حمايت از آسيب ديدگان اجتماعي است. بايد اين افراد را آموزش داد و از آنها خواست موارد آموزشي را به همسانهاي خود نيز بياموزند زيرا آموزش همسانها بسيار مؤثر است. بايد با شناسايي، معاينه، تست و مشاوره و حمايتهاي اجتماعي زمينه را براي تغيير مسير آنها فراهم کنيم.
در بخش ديگري از اين گفتگو مرداني متخصص بيماريهاي عفوني و عضو کميته کشوري ايدز درباره چالشهاي اين بيماري گفت: افزايش چشمگير زنان مبتلا به ويروس اچ آي وي، کاهش سن ابتلا، تغيير راه انتقال از تزريق به سمت روابط جنسي و شيوع بيماري هاي مقاربتي مهمترين مسائلي است که امروز با آنها مواجه هستيم.
عضو کميته کشوري ايدز ادامه داد: بسياري از جوانان تصور ميکنند با مصرف روانگردان و شيشه از ايدز دور ميشوند زيرا تزريق در کار نيست در حالي که با مصرف روانگردانها، حتي محجوبترين جوان نيز شرم و محابا را کنار ميگذارد و وارد روابطي ميشود که تصور نميکند.
مرداني با تأکيد بر اينکه سه دهه از شيوع اين بيماري در دنيا ميگذرد و بايد از تجارب کشورهاي ديگر استفاده کرد گفت: در استراليا که ايدز ريشهکن شده است با سلاح برنده، کارا، ارزشمند و کمهزينه آموزش عمل کردند و جلو رفتند. در کشورهاي اسکانديناوي و آمريکاي شمالي اگر توانستهاند راههاي انتقال اين ويروس را مسدود کنند روي آموزش جوانان تمرکز کردند و نتيجه گرفتند.
اين متخصص بيماريهاي عفوني تصريح کرد: مردم بايد بدانند اين بيماري با يک آزمايش ساده قابلتشخيص است و اگر بيماري در مراحل اوليه خود شناسايي شود کاملاً قابلکنترل خواهد بود زيرا در حال حاضر دسترسي به داروهاي ضد اچ آي وي سهل است و ما جز معدود کشورهاي منطقه هستيم که مبتلايان به ايدز به صورت کاملاً رايگان درمان ميشوند.
انتهاي پيام/